12 Şubat 2017 Pazar

Kaşarlı Patlıcan Dolması Tarifi


Kaşarlı Patlıcan Dolması Tarifi (8 kişilik)
Gerekli Malzemeler:
1 diş sarımsak
1 su bardağı çiçek yağı
1 kahve fincanı süt
4 adet orta boy patlıcan
4 domates
1 büyük soğan (ince ince kesilip, küçük doğranmış)
1 demet maydanoz
1 yumurta
karabiber, tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yemek Tarifi
öncelikle patlıcanları boylamasına ortadan ikiye bölün. İçlerini oyun ve tuzlayın.
Patlıcanları 10 dakika kadar bekletin. Acı suyunu akıtmak için sıkın, yıkayın ve kurulayın. Yağlarını süzerek ateşe dayanıklı bir kaba dizin. Patlıcan içlerini soğan ile az yağda kızartın. Sarmısak, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve küçük doğranmış domatesi de ilave edin. 3-4 dakika daha pişirin. Bu Bayanşımı, peynir rendesi ve yumurtayı ekledikten sonra patlıcanların içini doldurun. Orta ısıdaki fırında 20 dakika pişirin. Daha sonra servise hazırlayabilirsiniz.
Şimdiden Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)