Teknoloji, Sosyal Medya, Mobil Teknoloji, Ekonomi, Borsa, Flash Oyun, Spor, Haberler, Yemek Tarifler, Pratik Bilgiler
13 Şubat 2017 Pazartesi
Mayalı Kızartma Tarifi
• 1 su bardağı süt
• 30 gr yaş hamur mayası
• Aldığı kadar un
• 1 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Kızartmak için sıvıyağ
Yemek Tarifi
1- Bir kaba ılık sütte erimiş maya, şeker, tuz ve su konup Bayanştırılır. 1 su bardağı un ilave edilip iyice çırpılır. Cıvık bir haldeyken mayalandırmaya bırakılır.
2- Hamur kabarınca un ilave edilip özlendiri-lerek yoğrulur (Kıvamı elle şekil verebilecek gibi olmalıdır). Üzeri örtülüp tekrar mayalanmaya bırakılır.
3- Kabarınca yumurta büyüklüğünde parçalara ay-nlıp, hazırlanan kıymalı içten konup kapatılır.
4- Kızgın yağda kızartılıp, servis tabağına alınır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)