13 Şubat 2017 Pazartesi

Domates Tepsi Musakkası Tarifi


• 1.5 kilo domates
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 250 gr kıyma
• 4-5 adet soğan
• 1 fincan pirinç
• Kıyılmış maydanoz
• Tuz, karabiber
Yemek Tarifi
1- Soğanlar doğranır. Tencereye sıvıyağ, soğan ve kıyma konulup kavrulur. Bir miktar kavrulunca tuz, yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz katılır. Karabiber ilave edilip ateşten alınır.
2- Domateslerin üzerinden bir kapak açılır. İçi ve çekirdekleri oyulup boşaltılır.
3- Pişirilen kıymalı iç domateslerin içine doldurulur. Domatesin üstünden çıBayanlan kapak tekrar oturtulur. Domatesler tepsiye dizilir.
4- Salça su ile Bayanştırılıp domateslerin üzerine dökülür. Kızgın fırına verilip pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)