• 1 kg taze fasulye
• 4-5 adet soğan
• 2 adet domates
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 250 gr kıyma
• Tuz
• Karabiber
• 1 demet maydanoz
• Yoğurt (arzu edilirse)
Yemek Tarifi
1- Fasulye ayıklanıp küçük parçalara kesilir. Bir tencereye konup, üzerine su ilave edilip, haşlanır. Fasulyeler iyice pişince ateşten alınıp suyu süzdürülüp bir tencereye yerleştirilir.
2′ Soğanlar doğranır. Tavaya sıvıyağ, soğan ve kıyma koyulup kavrulur. Doğranmış domates ve tuz ilave edilip, bir miktar daha kavrulur. Ateşten alınıp, kıyılmış maydanoz ve karabiber katılır.
3- Sahana yayılan fasulyelerin üzerine kıymalı iç yerleştirilir. Bir miktar su ilave edilip kısık ateşte pişirilir. Ateşten alınıp arzuya göre üzerine sanmsaklı yoğurt gezdirilirse lezzetli olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)