Menemen, genelde ya bekar mutfaklarının yemeğidir yada öğrenci evlerinin yemeğidir. Biz sitemizde bu sebeple her tür mutfağa hitap edebilecek menemen tarifleri derledik. Kıymalı menemen tarifi, peynirli menemen tarifi, sucuklu menemen tarifi gibi bir çok menemen tarifi resimli olarak sitemizde yer almaktadır. Ben menemen yaparken çoğu insana ağır gelse de az da olsa sıvı yağın yanında tereyağ kullanırım. Zira tereyağın verdiği lezzeti hiçbir yağ vermiyor. Menemen yaparken kullanacağınız yeşil biberlerin çekirdeklerini bence temizleyin zira menemenin içinde güzel durmuyor. Yumurtalı yemekler için bilirsiniz yumurtayı genelde en son yemeğin içine koyarız ve iki farklı şekilde ya yumurtayı Bayanştırarak pişiririz yada hiç Bayanştırmadan pişiririz. Menemen yaparken yumurtaları Bayanştırarak pişirmeniz taraftarıyım zira yumurta diğer menemen malzemeleri ile özleşmediğinde farklı bir yemek biçimini alıyor. İşte meraklıları için “menemen nasıl yapılır” diye merak edenlere tadına doyulmaz bir menemen.
Menemen Tarifi için malzemeler
1 kg. domates
4 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
4 adet yumurta
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
iyazlık doğranmış kuru soğan ve yağ teflon bir tavada kavrulur. Kabukları soyulup küp doğranmış domates ve sivri biber ilave edilip domatesler suyunu çekene dek pişirilir. Çırpılmış yumurta ve tuz domateslerin üzerine dökülür. Tavanın ağzına bir kapak kapatarak yumurtaların pişmesi sağlanır. Melemeni ılık tüketmeniz sağlık açısından daha faydalı olacaktır.
Not: Diyet yapanlar bilirler yumurta tok tututuğu için, uzmanlar bol bol yumurta tüketmemizi söyler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)