1 Şubat 2017 Çarşamba

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi



Merhaba değerli ziyaretçilerimiz, bugün Türk mutfağının klasikleri arasına girmiş Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi  paylaşagız. Bu tarifimizi bilmeyenimiz yoktur, ama iddia ediyoruz bizim tarifimiz en güzeli. Püf noktalarından bir tanesi fasulyenin akşamdan ılık suda beklemesi. Fazla haşlamayın, fazla haşladığınız zaman yemek hazırlarken de pişeceği için dağılıyor hoş görüntü olmuyor. Bu yemeği sadece salça ile yada sadece domtesle yapmayınız tarifimizde olduğu gibi yarım yemek kaşığı salça biraz da domates yapabilirsiniz. Tek renk veren ürün kullanırsanız, ekşi olmasına neden olursunuz.
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifini biraz ayrıntısına dikkat ederek vermeye çalışıyoruz. Yeni mutfakla tanışan yeni evli ziyaretçilerimiz çogunlukta olduğunu biliyoruz. Yemegimizi pişirdik, kuru fasulye pilavsız düşünülmez. Pilav tarifleri  katagorimizden yararlanabilirsiniz. Yemek sofrasını salatasız düşünemem salata tarifleri katagorimizden yararlanabilirsiniz. Kolay gelsin…
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi için malzemeler
500 gram  kuru fasulye
2 tane kuru soğan
3 adet domates
4 tane  (yeşil) biber
1 yemek kaşığı  (domates) salçası
100 gram pastırma
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, su, karabiber

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi
Bir gece önceden bir tencereye ılık su  içine ayıklayıp yıkadığımız fasulyeleri ilave edelim, şişmesi için bekletmeye alalım.
Ertesi gün suyunu süzüp, üzerine ılık su dolduralım düdüklüde haşlayalım.
Haşlanmış fasulyeleri süzgeçe alalım. Çelik tencereye sıvıyağ alalım ısınınca yemeklik doğradığımız soğanı Bayanştırarak soteleyelim. Üzerine tereyağını da alalım doğranmış pastırmalarıda ilave edelim setelemeye devam edelim. Yıkanmış ve doğranmış yeşil biberleri de ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Son olarak sulandırdığımız salça ve küp doğranmış domatesleri ilave edip bir süre pişmeye bırakalım. Domatesler eriyince  su ve tuzunu ilave edip tenceremizin kapagını kapatalım.
Kaynamaya başlayan suya süzgeçteki fasulyeleri ilave edelim orta ısıdaki ateşte kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 5 dakika sonra ocaktan alalım.
Isıya dayanıklı bir kaba boşaltalım, 180 derecelik ısıda kıvama gelene kadar pişirelim.
Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)