Malzemeler
6 adet enginar
1 adet havuç
1 adet patates
1/2 çay bardağı bezelye
200 gr. tavuk kıyma (göğüs etinden)
3 yemek kaşığı irmik
Tuz
Karabiber Kimyon Sıvı yağ
10-15 adet arpacık soğan
Üzeri için:
Domates
Sivri biber
Yemek Tarifi
Enginarları temizledikten sonra kararmamaları için limonlu suda bekletelim. Sonra küp doğranmış havuçlarla birlikte 10 dakika haşlayalım. Diğer yanda tavuk kıymasının içine tuz, karabiber, kimyon ve irmiği koyup iyice yoğuralım. Haşlanan enginarları tenceremize alalım. Küp doğranmış patates, bezelye ve havuçları enginarların ortasına yerleştirelim. Hazırladığımız tavuk kıymasından yuvarlak köfteler yapıp enginarların üzerine yerleştirelim. Etrafına arpacık soğanları yerleştirelim. Üzerlerine halka doğranmış domatesleri ve sivri biberleri kürdanla tutturalım. 15 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)