1 Şubat 2017 Çarşamba

Tavuk Köfteli Enginar Tarifi



Malzemeler
6 adet enginar
1 adet havuç
1 adet patates
1/2 çay bardağı bezelye
200 gr. tavuk kıyma (göğüs etinden)
3 yemek kaşığı irmik
Tuz
Karabiber Kimyon Sıvı yağ
10-15 adet arpacık soğan
Üzeri için:
Domates
Sivri biber

Yemek Tarifi
Enginarları temizledikten sonra kararmamaları için li­monlu suda bekletelim. Sonra küp doğranmış havuçlarla bir­likte 10 dakika haşlayalım. Diğer yanda tavuk kıymasının içi­ne tuz, karabiber, kimyon ve irmiği koyup iyice yoğuralım. Haşlanan enginarları tenceremize alalım. Küp doğranmış patates, bezelye ve havuçları enginarların ortasına yerleştirelim. Hazırladığımız tavuk kıymasından yuvarlak köfteler yapıp en­ginarların üzerine yerleştirelim. Etrafına arpacık soğanları yer­leştirelim. Üzerlerine halka doğranmış domatesleri ve sivri bi­berleri kürdanla tutturalım. 15 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)