Malzemeler
1 kg. taze barbunya (veya ½ kg. kuru barbunya)
3 adet kesme şeker
2 adet kuru soğan
1 baş sarmısak
3 adet domates
2 adet sivri biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Barbunyalar ayıklanıp biraz su ile kaynatılıp kara suyu süzülür. Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Sivri biberler incecik doğranıp soğanlarla birlikte biraz kavrulur. Rendelenmiş domatesler eklenip domateslerin suyu çekilene dek pişirilir. Barbunyalar eklenir. 1 su bardağı su konulup ayıklanmış sarımsaklar ve şeker ilave edilir. Orta ateşte pişmeye bırakılır. Soğuyunca maydanoz ile süslenip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)