1 Şubat 2017 Çarşamba

Zeytinyağlı Enginar Tarifi



Yüksek oranda lif içeren şifa kaynağı enginar bugün ki tarifimizin ana malzemesi bayanlar. Evet bayanlar bugün sizlere için hazırlamış olduğum tarifimin adı iseZeytinyağlı Enginar Tarifi.
Özellikle karaciğer için faydası kanıtlanmış bu sebzemiz, bağırsak ve böbreklerin çalışımına da yardımcı olur. Şeker hastalarına da kandaki şeker oranını düşürdüğünden dolayı uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye edilen enginar ayrıca kolesterol düşürücü etkiye sahip kanser hastalığını önlemek için önerilen bir numaralısebzeadıdır. Evet bayanlar saymakla bitiremediğim muhteşem lezzeti ve şifalı özellikleri ileZeytinyağlı Enginartarifim sizlerle kolay gelsin…
Zeytinyağlı Enginar Malzemeler
•  5 adet enginar
•  3 soğan
•  2 su bardağı garnitür
•  2 kesme şeker
•  1 çay bardağı zeytinyağı
•  1 demet dereotu
•  1 kaşık un
•  1 limonun suyu
•  tuz
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
1   Enginarları temizleyip, limonla ovun ve limonlu, unlu suda bekletin.
2   Halka şeklinde doğradığınız soğanı ve yağı bir tencereye alın. Soğan pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine garnitürü ilave edin. Bu malzemenin üzerine enginarları dizin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuz ve şekeri ilave ederek kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
3  Soğuyunca enginarları servis tabağına alın. Alttaki garnitürleri enginarların içlerine doldurun.
4  ince kıydığınız dereotuyla süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)