Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifini mi aramıştınız? Nefis zeytinyağlı yemek tarifleri ve binlerce anlatımı detaylı anlaşılabilir tarifle sizlerleyiz. Bu tarifimizi özellikle mutfakla yeni tanışan beyanlar için tavsiye ederiz, tarifin hem detaylı anlatımı var hem de videolu anlatımı var. Bu yüzden yemek yapmayı bilmeyen herkes rahatlıkla yapabilecekler, site olarak hedef kitlemiz mutfakla yeni tanışan kişiler. Sitemizin Facebook sayfasında takipçilerimizin yorumlarından aldığımız izlenimine göre, mutfak bilgisi olmayan kişilerin sitemizden aldıkları tarifleri hiç zorlanmadan yaptıkları ve çok beğeni aldığı doğrultuda. Bu yorumlar bizleri çok sevindiyor yaptığımız işe daha şevkle sarılmamıza neden oluyor. Yaz mevsimine girdiğimiz şu günlerde yaz sebzeleri tezgahlarda yerini aldı, taze fasulye yemeğinin her türlüsü bu mevsimde rahatlıkla yapılabilir. Mevsimde olmayan, sebze ve meyvelerden uzak durmalıyız, mevsiminde tüketmeye özen göstermeliyiz.
Zeytinyağlı Taze Fasulye Malzemeleri
1 kg. taze fasulye
3 adet domates
2 adet kuru soğan
3 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
ÖNCE PATATESLİ TAZE FASULYE TARİFİ VİDEOMUZU İZLEYEBİLİRSİNİZ:
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Taze fasulyenin kenarları alınarak ayıklanır ve yıkanıp süzülür. Düdüklü tencerenin içine alınır. Üzerine domatesler rendelenir. Soğanlar yemeklik doğranıp tencereye alınır. Tuz, sıvı yağ ve kesme şeker eklenir. Yarım su bardağı su konulup tencerenin kapağı kapatılır. Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika pişirilir.
Not:Bütün malzemeyi çiğden koyup pişirmek malzemenin besin değerinin azalmamasını sağlar.
BAŞKA BİR TARİF
Malzemeler(6 kişilik)
1 kg taze fasulye
4 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 domates
1tatlıkaşığı toz şeker
Tuz
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Fasulyenin iki ucunu ve varsa kılçıklarını temizleyin. Boyuna göre iki üç parçaya bölün. Soğanları incecik doğrayın, zeytinyağında sararana kadar kavurun. Küp küp doğranmış sarımsak ve domatesleri ekleyin, bir iki çevirin. Daha sonra yıkanıp süzülmüş fasulyeyi ilave edin, hafif sararana kadar fasulyeyi de kavurun. 1 su bardağı sıcak su, tuz ve şeker ilave edin. Kapağını örterek bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısın. Fasulye yumuşayıp suyunu çekene kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Yumuşamadan suyunu çekerse azar azar sıcak su katabilirsiniz.
Daha fazlaFasulye Yemeği
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)