13 Aralık 2015 Pazar

Soğanın Kemik Sağlığına Faydaları

Soğanın diğer bir özelliği de kemik sağlığının korumasını sağlamaktır. Özellikle yaşlılığa bağlı olarak meydana gelen kemiklerin zayıflaması ve görevini icra edememesi gibi temel sorunların giderilmesine yardımcı olur. Düzenli olarak soğan veya bal ile karıştırılmış soğan suyu yaşlılık döneminde oluşabilecek kemik sorunlarına karşı etkili bir şifa kaynağı olabilir.
Şeker Seviyesini Dengeler: Soğanın en önemli görevlerinden bir tanesi de kandaki insülin seviyesini sağlıklı seviyede tutarak şeker hastalığının genel anlamda vücuda verebileceği hasarlardan sağlığı korumaktır. Soğan, kötü kolesterolü sağlıklı seviyede tutar ve iyi kolesterol seviyesini de korur. Bu özelliği bile düzenli olarak soğan tüketmeye yeter ve artar bile.
Soğanın Cilt ve Saç Sağlığına Faydaları: Soğan cilt ve saç sağlığı için de önemli bir besin kaynağıdır. Bunun yanında ağız ve diş sağlığı için önemli besinleri içermektedir. Serbest radikallere karşı öldürücü etkisinden dolayı bünyenin içinde bulunan organlara ve dış kısımdaki ciltte ve saç sağlığını korumaktadır. Saçların ve cildin sağlıklı görünmesini sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)