18 Ocak 2016 Pazartesi

Baba Şekerpare Tatlısı Tarifi


MALZEMELER
· 1 paket margarin
· 1 su bardağı pudra şeker
4 yemek kaşığı irmik
·2 tane yumurta
2 yemek kaşığı, yeşil fıstık tozu
· 1 paket kabartma tozu
· 1 çay kaşığı vanilya
· 1 limon kabuğu
· 4.5 su bardağı, un
ŞERBETİ İÇİN:
· 4 su bardağı şeker
· 4 su bardağı su
· ½ limon suyu
Üzeri için gerekenler:
1 yumurta sarısı
fındık içi

Tatlı Tarifi
Bayanştırma kabına oda sıcaklığındaki marğarini ve pudra şekerini alalım, elimizle yoğurarak birbirine özleştirelim. Daha sonra, yumurtaları tek tek kıralım yoğurmaya devam edelim, sonra sırası ile tüm malzemeleri ilave edelim elimize yapışmayacak bir kıvamda hamur elde edelim. Hamur biraz yumuşak olmalı, hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparalım, elimizde yuvarlayıp tepsiye dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim birer tane fındık yapıştıralım. Hazırldığımız hamurların üzerine hafifce bastıralım, 170 derece ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Biz bu arada şerbetini hazırlayalım, Pişen şekarpareyi beş dakika dinlendirelim, ve sıcak şerbeti üzerine dökelim. Üzerine bir tepsi kapatalım, şerbetini cekene kadar bekletelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)