20 Ocak 2016 Çarşamba

Çerkez Çorbası Tarifi


Malzemeler
* 1 çay fincanı, mısır
* 1 çay fincanı, aşurelik buğday
* tavuk suyu
Terbiyesi için:
* 1 çay fincanı, yoğurt
* 2 tane, yumurta
* 1 yemek kaşığı, un
# üzeri için:
1 kase tavuk eti
tuz,nane
sıvıyağ,tereyağı
Çorba Tarifi
Bir tencereye, tavuk suyunu alalım, içine mısırları ilave edelim pişeye bırakalım. Mısır piştikten sonra, haşlanmış olan 1 çay fincanı buğdayı tencereye alalım. Biz bu arada, terbiyesi için, çukur bir kaseye yumurta sarısını alalım, üzerine yoğurt ve unu ilave edip Bayanştıralım. Üzerine azar azar tencereden tavuk suyu alıp terbiyeye Bayanştırarak verelim, daha sonra terbiyeyi tencereye ilave edelim. Didiklediğimiz tavuk etini çorbanın içine alalım tuzunu ayarlayalım, birkaç dakika kaynatıp ocaktan alalım. Üzerine tereyağında yaktığımız naneli sosu gezdirerek dökelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)