16 Ocak 2016 Cumartesi

Çikolatalı Muhallebi Tarifi


Özellikle Çikolatalı Muhallebi Tarifine çocuklarınız bayılacak. Onlara güzel bir süpriz yapmak isterseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz deriz. Özellikle enerji vereceği için ders çalışma saatlerinde servise sunarsanız onlara enerji yüklemiş olursunuz, bu da çalıştıkları dersleri daha iyi anlamalarını sağlamış olur. Hazır ürün tüketmelerinin de önüne geçmiş olursunuz, herkesin bildiği gibi çocuklarımıztatlı tariflerini çok severek tüketirler. Ellerinin altında olmadığı zaman hazır ürünlere kayıyorlar. Biz anneler iyi rehberler olmalıyız bu konuda.
Hazırda mutlaka bir şeyleriniz olmalı mutfak masasının üzerinde, sabah okula giderkenpastane poğaçasıalacaklarına, akşamdan hazırladığınız poğaça ile güne sağlıklı başlamalarını sağlamış olursunuz.
Çikolatalı Muhallebi Tarifi Malzemeleri
500 gram,süt
35 gram (5 çorba kaşığı) kakao
28 gram (4 yemek kaşığı) buğday nişastası
34 garam (Yarım çay bardağı) esmer şeker
Bir su bardağı, çikolata
1 paket vanilya
Çikolatalı Muhallebi Tarifi
Öncelikle çikolatayı, incecik doğrayalım, bir kenara alalım. Bir tencereye nişastayı dökelim, üzerine sütü yavaş yavaş dökerek Bayanştıralım. Şekeri ve kakaoyuda ekleyelim iyice Bayanştıralım, ocağın altını kısık açalım sürekli Bayanştırarak kıvama gelene kadar kaynatalım.
Kıvama gelen muhallebinin içine hızlıca vanilyayı dökelim ve güzelce Bayanştıralım. İncecik doğradığımız çikolataları muhallabinin içine ilave edelim bi süre daha Bayanştıralım. Ocaktan tencereyi alalım, muhallebiyi servis yapacağınız kup veya kaselere paylaştıralım. Üzerine istediğiniz şekilde süsleyerek servise sunalım.
Başka Bir Tarif
MALZEMELER
1kg süt
2,5bardak şeker
2 bardak un
100gr margarin
4 adet yumurta
2 paket bitter çikolata

Sütlü Tatlı Tarifi
Margarini eritin, içine unu katıp kavurun. 4 bardak soğuk sütü katarak kıvamı gelene kadar pişirin. Ocaktan indirip ½ saat mixerde çırpın. Geniş bir kap içine alarak dolapta dinlendirin. Kalan sütle çikolatayı benmari usulü eritin içine çırpılmış yumurtaları ve şekeri katıpbozakıvamına getirin. Bu Bayanşımı dolapta soğuttuğunuz muhallebinin üstüne yedirin.
Aşçının notu:
Busütlü tatlıyı dövülmüş krokanla da servis yapabilirsiniz.
Tarifin bağlı olduğu Kategoriler:Muhallebi TarifleriveSütlü TatlılarveTatlı Tarifleri‘ dir.
Muhallebi pişirirken çoğunlukla sütü şekerle birlikte kaynatırız; ama beslenme uzmanlarına göre şekerin sütle birlikte kullanıldığı durumlarda, şeker en son katılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)