16 Ocak 2016 Cumartesi

Çikolatalı Ve Kestaneli Truffle Tarifi


Selamlar olsun E-tarifler ziyaretçilerimize ve takipçilerimize.. Kış ayları malum vücudun soğuğa karşı direnci için iyi ve zinde tutacak yiyecekler yenmeli.. Bunun için de Çikolatalı Ve Kestaneli Truffle Tarifinin içeriğindeki kullandığımız  gibi yiyecekler.. Son zamanlarda fazla şikayet olan halsizliğe deva oluyor.. Kestaneye kalırsa eğer hiçbir şeyiniz kalmaz. Çünkü kestanenin kalori değeri yüksektir ve besleyicidir. Kandaki kolesterol oranını yüksek oranda düşürür. Bu ve bunun gibi bir çok faydaları vardır. Tarfimizde de kestane bulunuyor. Hem şifa hem de güç kaynağı. Tarif, çok lezzetli tam damağınıza layık bir çikolatalı kurabiye türünde.. Üzerine de şuan pek zamanı değil ama çilekle süsleyebilirsiniz. Veya şuan kış meyvelerinden mandalina, portakalları küçük küçük dilimleyerek, muz, kivi, nar, greyfurt, elma gibi şirin meyveleri kullanabilirsiniz. Yapmanızı öneririz. En güzel tarifler için e-tariflerden ayrılmayın. Çikolatalı ve Kestaneli Truffle en güzel çikolata tatlarından.. Tarifimize buyrun..
*Tarifimiz 6 kişiliktir.
Çikolatalı ve Kestaneli Truffle İçin Malzemeler
125 gram bitter çikolata
125 gram tereyağı
125 gram haşlanmış kestane
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
Yarım su bardağı pudraşekeri
Krema için: 1 paket toz krem şanti
Bir buçuk su bardağı soğuk süt
Üzeri için:
Çilek


Çikolatalı ve Kestaneli Truffle Tarifi
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Başka bir kaba süt ve haşlanmış kestaneyi alıp kaynatın. Daha sonra ezici ile püre haline getirin. Diğer taraftan yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarıları ve pudraşekerini mik­serle çırpın. Üzerine erittiğiniz çikolata- tereyağı Bayanşımı ile kestane püresini ekleyip hepsi özleşene kadar mikserle çırpın. Temiz ve kuru bir kapta yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın ve çikolatalı Bayanşıma ekleyip, tahta bir kaşıkla yavaşça Bayanştırarak yedirin. Bayanşımı küçük silikon kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekene kadar pişirin. Truff ler oda sıcaklığında soğuduktan sonra kalıplardan çıBayann. Krema için toz krem şanti ile soğuk sütü derin bir kapta iyice çırpın. Sıkma torbasına doldurun ve truff lerin üzerine sıkın. Orta kısımlara sapları kesilmiş çilekleri yerleştirin ve uç kısımlarına yine krema sıkın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)