1 Mart 2016 Salı

Dana Sote Tarifi


Malzemeler
• 75 g (5 çorba k.) Sana
• 750 g ince doğranmış dana eti
• tuz
• taze çekilmiş karabiber
• 250 g (2 orta boy) soğan
• 250 mi (l su bardağı) et suyu
• 1/2 demet maydanoz

Yapılışı:
DANA SOTE

Dana Sote,Ön Hazırlık
Etler hafif renk almaya başlayınca,soğanı ilave edip, yine sık sık Bayanştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin.Bir tavada Sana ’yı kızdırıp ince doğranmış dana etlerini sık sık Bayanştırarak sote edin.Dilerseniz dana soteye çekirdekleri alınmış ve ince doğranmış sivribiber ile konkase domates ilave edip,domatesler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin.Ocağı kapatıp,dana sotenin üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
Yemek Tarifi
Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın; maydanozu ince kıyın.Et suyunu bir kapta bir taşım kaynatıp,bir kenara alın.Sana ’yı harlı ateşte bir tavada eritin.Yağ kızınca etleri tavaya ilave edin.Tuzunu ve biberini serpip,sık sık Bayanştırarak,etleri sote edin.Etler hafif renk almaya başlayınca soğanı katın ve yine sık sık Bayanştırarak, soğanlar pembeleşinceye kadar, yaklaşık 3-4 dakika pişirin.Sıcak olarak et suyunu ilave edin.Bir taşım kaynatın.Kabı ateşten alın.
Et soteyi önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarın.Üzerine kıyılmış maydanozu serpiştirip, dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)