29 Ocak 2016 Cuma

Kabak Salatası Tarifi


Malzemeler
1 kg. kabak 1 orta boy kuru soğan
1 demet dereotu 1 kâse yoğurt (süzme)
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Salata Tarifi
Kabaklar temizlenip soyulur. Rendelenir. Bir süzgecin içinde iyice suları sıkılır. Diğer yanda ufak yemeklik doğran­mış kuru soğan yağ ile kavrulur. Kabaklar ilave edilir. Tence­renin kapağı kapatılıp ara sıra açılıp Bayanştırılarak iyice suyu çektirilir. Süzme yoğurt ile sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Soğu­yan kabak ile Bayanştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra de­reotu ile süslenir.
Not: Diyet yemekler yaparken teflon tencere kullanmaya özen gösterin. Az yağ kullandığımız için kavrulurken soğanla­rımız yanmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)