Malzemeler
1 kg. kabak 1 orta boy kuru soğan
1 demet dereotu 1 kâse yoğurt (süzme)
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kabaklar temizlenip soyulur. Rendelenir. Bir süzgecin içinde iyice suları sıkılır. Diğer yanda ufak yemeklik doğranmış kuru soğan yağ ile kavrulur. Kabaklar ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılıp ara sıra açılıp Bayanştırılarak iyice suyu çektirilir. Süzme yoğurt ile sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Soğuyan kabak ile Bayanştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra dereotu ile süslenir.
Not: Diyet yemekler yaparken teflon tencere kullanmaya özen gösterin. Az yağ kullandığımız için kavrulurken soğanlarımız yanmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)