Malzemeler
• 2 büyük domates
• 1 çorba kaşığı kavrulmuş kıyma (varsa)
• 2 su bardağı tarhana ‘
• 8 su bardağı su
• 3 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 tatlı kaşığı nane
• Tuz
1- Domatesin kabuklan soyulup rendelenir. Bir tencereye sıvıyağ ve rendelenmiş domatesler konularak ateşe oturtulur.
2- Domates sos halini alıncaya kadar kaynatılır. Kıyma ve tuz ilave edilip Bayanştırılır.
3- Tarhanayı da ilave edip üzerine suyu azar azar döküp Bayanştırılır. Çorba kanstıra
kanstıra pişirilir. Pişince üzerine nane konulup, servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)