22 Ocak 2016 Cuma

Kıymalı kuş yuvası Tarifi




Merhaba sevgili takipçilerimiz, bugün sizlere ismi de lezzeti gibi farklı yapımı kolay ve pratik bir tarif olanKıymalı kuş yuvası Tarifi‘ni hazırladım. Tarifimizin adının bülbül yuvası olmasının nedeni neden servis aşamasında kuş yuvasını andıran bir süslemeden gelmektedir.
Kıymalı kuş yuvası Tarifiiçin kullandığımız fesleğen tadı ve kokusu ile tarifimizin lezzetine lezzet katacaktır. Tarifimizde hemhamur işiolana makarnayı hem deet yemeklerinde kullanılan kıymayı kullandığımız için tek bir öğün için bu menümüzü seçebilirsiniz diyerek, leziz ve farklı tariflerde buluşmak üzere kolay gelsin..

Kıymalı kuş yuvası Tarifi için malzemeler

yarım p. makarna
200 gr kıyma
2 tane soğan
4 Adet domates
2 Tane sivri biber
1 miktar fesleğen
zeytinyağı
1 su b. kaşar peyniri rendesi
tuz, karabiber

Kıymalı kuş yuvası Tarifi

Öncelikle makarna yı haşlayalım.
Tavaya sıvıyağı alalım üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve kıymayı alıp sote edelim. Küp doğradığımız domates ve sivri biberi ilave edip kavurmaya devam edelim. Tuzu ve baharatlarını ayarlayalım, feslegeni katalım, bir iki Bayanştırıp, ocaktan alalım.
Haşlanmış olan, uzun erişteye benzeyen makarnaları ısıya dayanıklı bir kaba alalım, çatal yardımıyla kuş yuvası şekli verelim. Yuvaların ortasına kıymalı harçtan koyalım üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim. 170 derecelik ısıda peynirler eriyene kadar tutalım. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)