29 Ocak 2016 Cuma

Mantarlı Bayanşık Et Tarifi


Malzemeler
3 adet tavuk bonfile
4 dilim dana bonfile
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı dolmalık fsıtık
Tuz Karabiber
Yemek Tarifi
Sıvı yağı bir tavaya alıp kızdıralım ve bu yağda fıstıkları kavuralım. Fıstıkları iyice süzüp bir tabağa alalım. Dana bon­fileleri uzun uzun, tavuk bonfileleri küp doğrayıp tavaya ala­lım. Etler sularını salıp çekmesine yakın doğranmış mantarla­rı ekleyelim. Yemek suyunu çekene dek pişirelim. Tuz ve ka­rabiberini ayarlayıp fıstıklarla birlikte kremayı ekleyelim. 1-2 kez Bayanştırıp servis tabağına alalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)