1 Mart 2016 Salı

Patlıcan Oturtma Tarifi


Patlıcan yemeklerini gerek hafif olması gerekse damakta bıraktığı o muhteşem tat nedeni ile çok beğenirim. Özellikle patlıcanlı salatalar ve yoğurtlu patlıcansalatası. Evet,  bayanlar bugün sizlerle, benim de mutfağımda oldukça fazla yaptığım bir tarif olanPatlıcan Oturtmayapacağız.
Patlıcan Oturtma Tarifiözelikle akşam menüsü için tercih edebileceğiniz leziz ve doyurucu bir menü tercihi olabilir. Patlıcanlı oturtma yanında size önerim şöyle tereyağlı mis gibi bir pilav olacaktır. Aklınızda sürekli yaptığınız birpilav tarifiyoksa sitemizde yer alanmakarna tariflerivepilav tariflerikategorimizde  ki birbirinden farklı tariflerden birini kolayca seçip uygulayabilirsiniz kolay gelsin…
Püf noktası: tarifimiz için patlıcanları kızartacağız eğer bu şekilde size ağır geliyorsa mutlaka bir mutfak havlusunda patlıcanların yağının çekmesini bekleyin.
ÖNCE VİDEOMUZU İZLEYEBİLİRSİNİZ:
Patlıcan Oturtma Malzemeleri
3–4 tane büyük patlıcan
300 gram kıyma
2 adet sivri biber
2–3 diş sarımsak
1 tane büyük soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
tuz, kırmızıbiber, karabiber
1,5 su bardağı sıcak su
Patlıcan Oturtma Tarifi
Öncelikle patlıcanları yıkayıp soyalım. Bol tuzlu suda, 20 dakika bekletelim. Süre sonunda suyunu sıkıp, 2 cm eninde yuvarlak dilimleyelim. Kızartma tavasında kızgın yağda kızartıp mutfak havlusu üzerine alalım.
Biz bu arada, iç malzemesini hazırlayalım, bunun için küçük bir tavaya, kızartma yağından biraz alalım. Kıymayı ilave edip kıymayı kavuralım, kavrulmuş kıymanın üzerine küçük doğranmış soğan ve sivri biberi ilave edip kavurmaya devam edelim. Rende yaptığımız 1 tane domatese, salcayı ilave edip Bayanştıralım kıymanın üzerine ilave edelim. Sarımsakları, ince kıyalım harca ilave edelim, yuz ve baharatlarını katalım bir kaç dakika daha kavurup oçaktan alalım.
Kızartıp, kağıt havluda fazla yağını aldığımız, patlıcanların yarısını küçük fırın kapına dizelim, üzerine kıymalı harcı yayalım, tekrar bir kat patlıcan dizelim. Patlıcanların üzerine dilimlediğimiz domates dilimlerini, aralıklı bir şekilde yerleştirelim. Sıcak suya tuz ve kırmızıbiberi alıp Bayanştıralım, bu sosu tepsinin yer yerine gelicek bir şekilde dökelim. 175 derecelik ısıda 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)