14 Ocak 2016 Perşembe

Tarhana Çorbası Tarifi


Soğuk kış günlerinin sıcacık lezzetiTarhana Çorbasıile sizlerleyiz bayanlar.. Özellikle geleneksel lezzetler arasında besleyici özelliğinin yanında Türk damak takına da uyumu sayesinde yüzyıllar boyunca kaybolmayan çorbamız, içinde barındırdığı vitamin ve minareler sayesinde özellikle çocuklar ve yaşlılar için seçilebilecek en idealçorba tarifleriarasında gelmektedir.
Bugün hazırlayacağımTarhana Çorbası Tarifine farklı baharat seçimleri de yaparak damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz. Çorba tarifimizin yanına besleyici bir et yemeği tercihim kesinlikleetkategorimizde yer alan Izgara Köfte tarifiolacak. Sağlıklı ve leziz menü terfilerin de buluşmak üzere siz değerli takipçilerimize kolay gelsin…
Tarhana Çorbası Malzemeler
(4 Kişilik)
4 çorba kaşığı toz tarhana
2 çorba kaşığı kıyma (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz
Tarhana Çorbası Tarifi
Un tarhanasını 4 su bardağı soğuk su ile ıslatıp bir kenarda bekletin.
Kıymayı biraz tuzla birlikte tereyağında hafif esmerleşene kadar kavurun. Salça ve baharatını katın, güzel kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun.Tarhanalı suyu katın. Tadına tuzuna bakın. Devamlı Bayanştırarak bir taşım kaynatın. Ateşi iyice kısın. Kapağını hafif aralık bırakarak 5-6 dakika daha pişmeye bırakın.Tarhana çorbasını sıcak sıcak sofraya çıBayann. Diğerçorba tarifleri
NOT: Çorba; arzu ettiğinizden koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz, sulu olursa 1çorbakaşığı tarhanayı 1 çay bardağı kadar soğuk suda eritip süratle Bayanştırarak çorbaya ekleyin 1-2 taşım kaynattıktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)