21 Ocak 2016 Perşembe

Yer Elmalı Kereviz Tarifi


Malzemeler
6 adet orta boy kereviz
9-10 adet yer elması
1 adet soğan
2 adet havuç
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet limon
Tuz
Yemek Tarifi
Kereevizler soyulup ortaları çanak şeklinde oyulur ve limonlu suda bekletilir. Diğer yanda soğan çok küçük yemeklik doğranır. Yer elmaları soyulup rendelenir. Soğan ile Bayanştırı­lır. Biraz tuz ilave edilir. Hazırlanan bu Bayanşım çanak şeklin­deki kerevizlerin içine doldurulur. Havuçlar bir parmak uzun­luğunda ve bir parmak kalınlığında kesilir, kerevizlerin kenar­larına saplanarak dizilir. Limon suyu, tuz, sıvıyağ Bayanştırılıp kerevizlerin üzerine dökülür. Su ilave edilip 30 dakika pişiri­lir.
Not: Yerelması çok fazla kullanmaya alışık ol­madığımız bir sebze­dir. Ancak vitamin de­ğeri çok yüksektir. Çiğ olarak da yenilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)