21 Ocak 2016 Perşembe

Zeytinyağlı Havuç Tarifi


Malzemeler
6-7 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı pirinç
1/2 demet maydanoz
Sıvı yağ
Tuz
Şeker
Yemek Tarifi
Soğanlar biraz sıvı yağ ile kavrulur. Kabuğu soyulup bir parmak kalınlığında verev kesilmiş havuçlar tencereye alınıp soğanlar ile birlikte kavurmaya devam edilir. 1 su bardağı su eklenip, pirinçler de tencereye alınır.  tuzu ayarlanıp, havuçlar yumuşayana dek pişirilir. Soğuk servis yapılır.
Not: Arzu edilirse sarmısaklı yoğurt ile servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)