4 Mart 2016 Cuma

Domi Glas Fransız Sosu Tarifi


Malzemeler;
1 kg dana kemigi
3 yemek kasigi margarin
75 gr un
1 kahve fincani
domates salçasi
1 küçük havuç
1 bas sogan
2 dis sarmisak
1-2
maydanoz kökü
½ çay kasigi tane
karabiber
1 çay kasigi kekik
½ yemek kasigituz
1 bardak kirmizi sarap
10 bardak su
Sos Tarifi
Kirilmis dana kemiklerini, büyücek bir tencerede, yagla birlikte sararincaya kadar kavurun. Un, ince dogranmis havuç, sogan, maydanoz koku ve 2 dis sarmisak katin. 3-4 dakika daha karistirarak kavurun.
Salça ve baharati katip biraz daha karistirin. Sonra sarap, sicak su ve tuz koyup kisik ateste 3 saat pisirin. Su eksildikçe sicak su ekleyerek tamamlayin.
Salçayi süzüp gereken yerde kullanin. Buzdolabinda saklayin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)