MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü
2 adet domates
4 adet biber
1adet kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz
sıvıyağ
Beğendesi için:
4 adet patlıcan
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1adet limon
2 veya 3 yemek kaşığı margarin
100 gram kaşar peynir
Patlıcanlar közlenmiş olmalı
Yemek Tarifi
Uygun bir tencerede yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı soteleyin.Üstüne küp , küp doğranmış tavuk
etlerini ekleyin. Biraz soteledikten sonra küp , küp doğranmış domates
ve biberleri de ilave edip pişmeye bırakın. Az pişirdiğimiz yemeği ısıya dayanıklı fırın kabına alın 20 dakikada fırında pişirin. Diğer kısımda közlenmiş patlıcanları limonlu suda bekletip suyunu sıkıp alalım ince , ince kıyalım.
Bir tavaya margarini unu koyup kavuralım ve patlıcanları üstüne sütü ilave edip kaynayınca kaşar peynirini de ekleyin. Ve beğendiyi servis tabağına alıp orta kısmına tavuklu Bayanşımı yerleştirin. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)