28 Şubat 2016 Pazar

Şeytan Sosu Tarifi

GEREKLİ MALZEMELER (6 Su Bardağı)

• 1 Su Bardağı Beyaz Şarap
• 1 Çorba Kaşığı Sirke
• 1 Arpacık Soğanı (ince doğranmış)
• 1 Kahve Kaşığı Kekik
• 1/4 Defne Yaprağı
• 1 Kahve Kaşığı Karabiber
• 1 1/4 Su Bardağı İspanyol Sosu
• 1 Kahve Kaşığı Kırmızıbiber
• 1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)

Sos Tarifi
• Klasik bir Fransız sosu olan şeytan sosu, genellikle ızgara piliç,balık yada etle servis edilir.
• Şarap, sirke, arpacık soğanı,kekik, defne yaprağı ve karabiberi orta boy bir tencereye koyunuz.Bayanşımı orta ateşte bir taşım kaynattıktan sonra,ateşi biraz kısıp 15 dakika daha,sos 1/3 ’ünü çekene kadar kaynatmaya devam ediniz.İspanyol sosunu ekleyip,ağır ateşte 5 dakika daha pişiriniz.
• Tencereyi ateşten alıp,Bayanşımı temiz bir tülbentten süzerek (tülbentle kalın posayı atınız) ısıtılmış bir sos kabına boşaltınız. Kırmızıbiberi ve maydanozu ekleyip Bayanştırdıktan sonra,ızgara yemeklerinizin yanında servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)