4 Mart 2016 Cuma

Kıymalı krep börek Tarifi


Malzemeler:
krep için:
2 çay fincanı un
2 çay fincanı süt
3 tane yumurta
tuz
iç harcı için:
250 gr kıyma
1 adet soğan.
1 diş sarımsak.
Karabiber, kırmızıbiber.
pul biber, tuz
panelemek için:
1 çay fincanı süt
galeta unu
süslemek için:
taze fesleğen
maydanoz


Börek Tarifi
Soğan ve sarımsağı ayıklayıp, kesme tahtasında küçük kıyalım. Tavaya kıymayı ve doğradığımız soğan ve sarımsağı alalım, suyunu çekene kadar kavuralım. Baharatını ve tuzunu ayarlıyalım, ocaktan alalım.
Krep için çukur bir kâseye sütü alalım, üzerine un, yumurta ve tuz ilave edip çırpalım. Boza kıvamında bir Bayanşım elde edelim(8 adet krep çıkıyor). Küçük bir tavaya sıvıyağı alalım, hazırladığımız Bayanşımdan kepçe ile alarak krepi arkalı önlü pişirelim.
Pişen kreplerin içine yeteri kadar kıymalı içten koyalım, rulo şeklinde saralım. Önce süte batıralım sonrada galeta ununa bulayalım. Fırın tepsisine dizelim,180 derecelik ısıda kızarana kadar pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)