6 Mart 2016 Pazar

Şakşuka Köfteli Tarifi


Malzemeler
500 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı köfte bahan
1 adet soğan
Kekik
Tuz
Pul biber – Karabiber
2 adet patates 5 adet sivri biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kase sarmısaklı yoğurt
Domates Sos İçin: 3 adet domates
3 diş sarmısak 3-4 dal maydanoz
Tuz
Yemek Tarifi
Kıyma, köfte baharı, tuz, kekik, pul biber, karabiber iyice yoğrulup küçük misketler halinde köfteler yapılır. Fırın tep­sisine konulup 20-25 dakika pişirilir. Diğer yanda patatesler kü­çük küpler halinde doğranır. Teflon tavada 3 kaşık sıvı yağ ile iyice kavrulur. Kevgirle patatesler ayrı bir kaba alınır. İri doğ­ranmış sivri biberler patatesin kavrulduğu tavada güzelce kav­rulup patateslerin yanma alınır. Domatesler rendelenip içine sarmısak ve tuz konulup sularını çekene dek pişirilir. Patatesler, biberler, pişmiş köfteler bir kapta Bayanştırılıp servis tabağına alı­nır. Üzerine önce sarmısaklı yoğurt sonra domates sosu dökü­lür. Maydanoz ile süslenip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)