Malzemeler
500 gr. kıyma
1 tatlı kaşığı köfte bahan
1 adet soğan
Kekik
Tuz
Pul biber – Karabiber
2 adet patates 5 adet sivri biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kase sarmısaklı yoğurt
Domates Sos İçin: 3 adet domates
3 diş sarmısak 3-4 dal maydanoz
Tuz
Kıyma, köfte baharı, tuz, kekik, pul biber, karabiber iyice yoğrulup küçük misketler halinde köfteler yapılır. Fırın tepsisine konulup 20-25 dakika pişirilir. Diğer yanda patatesler küçük küpler halinde doğranır. Teflon tavada 3 kaşık sıvı yağ ile iyice kavrulur. Kevgirle patatesler ayrı bir kaba alınır. İri doğranmış sivri biberler patatesin kavrulduğu tavada güzelce kavrulup patateslerin yanma alınır. Domatesler rendelenip içine sarmısak ve tuz konulup sularını çekene dek pişirilir. Patatesler, biberler, pişmiş köfteler bir kapta Bayanştırılıp servis tabağına alınır. Üzerine önce sarmısaklı yoğurt sonra domates sosu dökülür. Maydanoz ile süslenip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)