16 Aralık 2016 Cuma

Frambuazlı Çikolatalı Kek Tarifi


Malzemeler (8 kişilik)
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı
ayçiçeği yağı
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı damla çikolata
Servis için
200 gr bitter
2 yemek kaşığı krema
1.5 su bardağı Vanilyalı dondurma
Kek Tarifi
Bir kapta toz şeker ve yumurtaları çırpın. Süt ve ayçiçeği yağını ekleyin. Un, kakao ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek ilave edin. Mikserle çırpın. Damla çikolataları ekleyip kaşıkla Bayanştırın. Bayanşımı ufak muffin kalıplarına doldurup 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca kalıptan çıBayanp ters çevirerek servis tabağına alın. Çikolatayı krema ile birlikte eritin ve keklerin üzerine dökün. Sos üzerine frambuaz dizip, en üste vanilyalı dondurma yerleştirin. Sıkma torbasına doldurduğunuz çikolatalı sostan sıkıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)