14 Aralık 2016 Çarşamba

Krem Şantili Poğaça Tarifi



Malzemeler:
Hamuru için;
1 yemek kaşığı  kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
200 gram oda sıcaklığında  tereyağı
2 tane yumurta (1 tanesinin sarısını poğaçanın üzerine süreceğiz)
1 paket kabartma tozu
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 paket toz krem şanti
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
İç Harcı için;
250 gram beyaz peynir
maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
Çörek otu

 
Hamur işi Tarifi
Bir kaseye ılık sütü alalım üzerine şeker ve mayayı ilave edelim Bayanştıralım. Bir kenara alalım yaklaşık on dakika bekletelim (köpürmesi gerekiyor)
Bayanştırma kabına, oda ısısındaki tereyağını alalım üzerine 1 yumurta ve 1 yumurta akını alalım biraz Bayanştıralım.
Üzerine beş bardak unu alalım, diğer unu gerektikçe koyalım, sütle erittiğimiz mayayı,  toz şanti ve kabartma tozunu  ilave edelim yoğurmaya başlayalım.
Gerektikçe un ekleyelim, kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edelim.
Hazırladığımız hamuru ılık bir yere alalım, yaklaşık bir saat mayalanması için bekletelim.
Biz bu arada iç malzemesini hazırlayalım, maydanozu ayıklayıp yıkayalım, incecik kıyalım bir kaba alalım üzerine küçük parçalara ayırdığınız peynir ve sıvıyağ ilave edelim Bayanştıralım.
İki katına çıkan hamurdan, yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım içini açıp iç harcından yeteri kadar koyalım ve kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu serpelim 170 derecelik ısıda pişirelim.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)