14 Aralık 2016 Çarşamba

Patatesli ve Kıymalı Ay Çöreği Tarifi


Malzemeler:
500 gram un
150 gram yağsız kıyma
1 adet yumurta (beyazını hamura, sarısını da  üstüne sürmek için)
1 paket kabartma tozu
3 adet orta boy haşlanmış patates
250 gram eritilmiş margarin
2 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Hamur işi Tarifi
Öncelikle kıymayı soğanlarla kavuralım. Sonrasında karabiber ve tuzu da ilave edip ılımasını bekleyelim. Erittiğimiz margarini, ezilmiş patateslerle Bayanştıralım. Şimdi yumurta akını, kabartma tuzunu ve unu da katarak yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru altı parça edip, hepsini 20cm çapında açalım. Bu hamurları da dörde bölün. Her bir üçgenin geniş kenarına iç malzemeden katarak sigara böreği gibi saralım, daha sonra da bunlara ay şekli verelim. Üstlerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre susam veya çörek otu serpelim. Artık 170 derecelik fırında 30 dakika pişirebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)