Malzemeler
6 adet tavuk but 1 baş sarmısak 1 adet soğan 250 ml kırmızı şarap Cumartesi Kırmızı 1 avuç dolusu taze kekik 2 adet defne yaprağı 500 ml tavuk suyu 6 adet bebek havuç 12 adet taze patates zeytinyağı deniz tuzu taze çekilmiş karabiber
Tarif
Tavuk butlarını deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiberle ovun. Büyükçe bir tencereyi yüksek ateşe koyun. 1 kaşık zeytinyağı ekleyip tavuk butları altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Butları bir kenara alın. Aynı tavaya soğanı sarmısağı, taze kekiği ve defne yaprağını ilave edip sote edin. Tavukları tekrar tencereye alıp şarabı ve tavuk suyunu ekleyin. 20 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Daha sonra bebek havuçları ve taze patatesleri ekleyin yaklaşık yarım saat daha pişirip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)