Gerekli malzemeler
6 adet ayva
2 su bardağı toz şeker
Kırmızı gıda boyası
Yeteri kadar su
Muhallebi için malzeme
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 paket vanilya
Üzeri için malzeme
Yeteri kadar pişmaniye, taze nane yaprağı, çilek
Ayvaların kabuklarını soyun. Ayvaların çekirdek yataklarını çıBayann ve yıkayın. Bir tencereye ayvaları koyun ve üzerine gıda boyasını döküp üzerine çıkacak kadar su ekleyip ocağa koyun. Pişmesine yakın üzerine toz şekeri dökün ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ayvaları pişip de sosu yoğunlaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Başka bir tencerenin içine süt, un, toz şeker koyun ve muhallebi kıvamında pişirin. Muhallebiyi ocaktan alıp içine labne peyniri ile vanilyayı koyup Bayanştırın. Soğumuş olan ayvaları servis edeceğiniz tabağa dik şekilde koyun. Hazırladığınız muhallebiyi ayvaların içine muhallebiyi doldurun. Üzerine pişmaniye parçalarını kenarlarından sarkacak şekilde koyun. (Benzer içerikler:Muhallebi TarifleriveAyva Tatlısı) Pişmaniyenin üzerine de bir yarım kesilmiş çilek ile taze nane yaprağı koyarak süsleyin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)