21 Ocak 2017 Cumartesi

Çiçek Tatlısı Tarifi


Malzemeler
•  2 adet yumurta
•  2 çorba kaşığı sıvıyağ
•  2 çorba kaşığı yoğurt
•  yarım kahve fincanı sirke
•  1 paket kabartma tozu
•  alabildiği kadar un
•  125 gr tereyağı veya margarin
•  1 su bardağı dövülmüş ceviz,
•  nişasta
Şerbet İçin
•  2 su bardağı şeker
•  1.5 su bardağı su
•  1 tatlı kaşığı limon suyu
Tatlı Tarifi
1  Şeker ve suyu kaynatın, inmesine yakın limonun suyunu ekleyip, soğutun.
2  Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve kabartma tozunu bir kaba alın. Azar azar un ilavesi ile yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin.
3  Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayırın. Nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açın. Ortasından büzerek fiyonk şekli verin. Diğer kenarını da büzerek ortada birleştirip, çiçek şekli verin. Bohça gibi bir kenarını ortasına kapatıp, ortaya bir kaşık dövülmüş ceviz koyup, diğer uçları çapraz olarak üst üste getirin.
4 Yağlanmış tepsiye ek yerleri alta gelecek şekilde dizin. Tereyağını eritip üzerine gezdirin.
5 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
6 Soğuttuğunuz şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Dövülmüş fındık, fıstık veya hindistan cevizi serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)