31 Ocak 2017 Salı

Bahçıvan Kebabı Tarifi



Malzemeler
750 gram kuzu kuşbaşı et
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
2 adet havuç
2 adet patates
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet dolmalık biber
tuz,tane karabiber
Kebap Tarifi
Tenceremize zeytinyağını alıp,üzerine kuş başı etleri ekleyelim ve küçük küçük doğradığımız soğanlarıda ilave edip kavurmayı sürdürelim.Kavrulan etlerin üstüne 1 çorba kaşığı salçamızıda ekleyip bir iki bu şekilde çevirip biraz kısık ateşte pişirelim üstüne 1 çay bardağı sıcak su ilave edip pişmeye bırakalım.
Diğer tarafta ,havuçları , kabağı ve Patatesleri küp küp doğrayıp ve kızgın yağda fazla pişirmeden sadece kavurup
pişirelim.Isıya dayanıklı bir kaba etleri koyalım ve üstüne tam pişirmediğimiz sebzeleride etlerin üzerine eşit gelecek şekilde dökelim .Yemeklik doğradığımız domatesleri parmak şeklinde kestiğimiz dolmalık biberleride ekleyip tuzunu ve baharatlarını koyalım.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 15 dakika pişmeye bırakalım .
Servisi sıcak yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)