Malzemeler
2 tane yumurta,
1 çay fincanı un (kıvam tutmazsa biraz daha ekleyebilirsiniz)
2 yemek kaşığı kakao,
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı,
1 tutam tuz,
5 damla vanilya esansı,
İçine ; 4 tane muz,
1 paket kremşanti,
Tavayı yağlamak için ; 1 tatlı kaşığı tereyağı,
Üstüne; çikolata sosu,
2 tane yumurta,
1 çay fincanı un (kıvam tutmazsa biraz daha ekleyebilirsiniz)
2 yemek kaşığı kakao,
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı,
1 tutam tuz,
5 damla vanilya esansı,
İçine ; 4 tane muz,
1 paket kremşanti,
Tavayı yağlamak için ; 1 tatlı kaşığı tereyağı,
Üstüne; çikolata sosu,
Bayanştırma kabına yumurtayı, sütü ve pudra şekerini alalım güzelce çırpalım. Eritilmiş ve ılık hale gelmiş tereyağını da ilave edelim Bayanştırmaya devam edelim. Sonra sırası ile kalan malzemeleri ilave edelim Bayanştıralım (akıcı bir hamur olmalı)
Kıvama gelen krep hamurumuzu hafif yağladığımız teflon tavada ön ve arkasını pişirelim servis tabağına alalım, pişen kreplerin üzerine (soğumuş olmalı) kabuklarını soyduğumuz 1 muzu, muzun üzerine kremşantiyi sürelim ve krepi rulo şeklinde saralım. Son olarak ta çikolata sosu ve bal gezdirelim. Çikolatalı krep servise hazır hale geldi.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)