31 Ocak 2017 Salı

Çikolatalı Krep Tarifi


Malzemeler
2 tane yumurta,
1 çay fincanı  un (kıvam tutmazsa biraz daha ekleyebilirsiniz)
2 yemek  kaşığı kakao,
2 yemek  kaşığı pudra şekeri,
2 çay bardağı süt
1 yemek  kaşığı eritilmiş tereyağı,
1 tutam tuz,
5 damla vanilya esansı,
İçine ; 4 tane  muz,
1 paket kremşanti,
Tavayı yağlamak için ; 1 tatlı kaşığı tereyağı,
Üstüne; çikolata sosu,
Hamur işi Tarifi
Bayanştırma kabına yumurtayı, sütü ve pudra şekerini alalım güzelce çırpalım. Eritilmiş ve ılık hale gelmiş tereyağını da ilave edelim Bayanştırmaya devam edelim. Sonra sırası ile kalan malzemeleri ilave edelim Bayanştıralım (akıcı bir hamur olmalı)
Kıvama gelen krep hamurumuzu hafif yağladığımız teflon tavada  ön ve arkasını pişirelim servis tabağına alalım, pişen kreplerin üzerine (soğumuş olmalı)  kabuklarını soyduğumuz 1 muzu, muzun üzerine kremşantiyi  sürelim ve krepi rulo şeklinde saralım. Son olarak ta çikolata sosu ve bal gezdirelim. Çikolatalı krep servise hazır hale geldi.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)