
Malzemeler
• 1 su bardağı kuru bakla
• 2 adet soğan
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 4 tane kereviz
• 1 limonun suyu
• 2 kesme şeker
• 1 demet dereotu
• 2 diş sarmısak
• tuz
1 Baklaları akşamdan ıslatın.
2 Soğanları doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencereye alın ve soğanla kavurun. Şeker, tuz ve baklaları ekleyin. Üzerini örtecek kadar sıcak su koyun. Kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
3 Kerevizleri ikiye bölün. Ortalarını oyun. Başka bir tencereye dizin. Üzerine limon suyu, kalan zeytinyağı, şeker ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirin.
4 Kerevizler soğuduktan sonra servis tabağına alın. Ortalarına baklayı koyun. Kıyılmış dereotu ve sarmısakla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)