Malzemeler
2 adet bostan patlıcan
500 gr. kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
100 gr. mantar
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
2 adet sivri biber
Tuz – Karabiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda haşlayalım. Enine 2 ’ye bölüp ortalarını oyalım. Diğer yanda etleri iyice haşlayalım. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile kavuralım. Rendelenmiş domatesleri, haşlanmış etleri, doğranmış mantarları ve salçayı ekleyip tuzunu ayarlayalım. Etler yumuşayıp azıcık suyu kalana dek pişirelim. Pişen etleri, patlıcanların oyduğumuz boşluklarına dolduralım. Üzerlerini sivri biber ile süsleyip 200° fırında 25 dakika pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)