31 Ocak 2017 Salı

Bostan Kebabı Tarifi



Malzemeler
2 adet bostan patlıcan
500 gr. kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
100 gr. mantar
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
2 adet sivri biber
Tuz – Karabiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kebap Tarifi
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda haşlayalım. Enine 2 ’ye bölüp ortalarını oyalım. Diğer yanda etleri iyice haşlaya­lım. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile kavuralım. Ren­delenmiş domatesleri, haşlanmış etleri, doğranmış mantarları ve salçayı ekleyip tuzunu ayarlayalım. Etler yumuşayıp azıcık suyu kalana dek pişirelim. Pişen etleri, patlıcanların oyduğu­muz boşluklarına dolduralım. Üzerlerini sivri biber ile süsle­yip 200° fırında 25 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)