31 Ocak 2017 Salı

Köfteli Bayanşık Kebap Tarifi



Malzemeler
400 gr. dana kıyma
1 adet soğan
4 dilim pastırma
150 gr. kaşar peyniri
200 gr. mantar
3 adet patates
1 çay bardağı süt
2 adet sosis
Tuz
Karabiber Köfte baban
Kebap Tarifi
Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, köf­te baharı konulup iyice yoğrulur. İri yuvarlak ve yassı köfteler yapılır. Fırın tepsisine konulur. Üzerlerine ince doğranmış so­sis ve pastırmalar paylaştırılır. Haşlama, patates, tuz ve süt ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirilir. Hazırlanan pü­re köftelerin en üstüne konulur. Doğranmış mantarlar gelişi­güzel yemeğin üzerine serpiştirilir. 200° fırında 30 dakika pi­şirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)