19 Ocak 2017 Perşembe

Burma Tatlısı Tarifi



Merhaba değerliE-Tariflertakipçilerimiz bugün sizlere yapımı çok kolayBurma Tatlısı Tarifini vereceğiz. Bu tarifte özellikle hazır baklavalık yufka yaprağı kullandık mutfak bilgisi çok olmayan yeni evli bayanları düşünerek zaman zaman yapımı kolay tariflere yer veriyoruz. Burma Tatlısı yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç tane püf nokta var. Yaptığımız tatlının tereyağı ve cevizi bol olursa daha lezzetli bir tatlı elde etmiş oluruz. Şerbetini verirken çıtır çıtır olmasını isterseniz tatlıyı fırından çıkardıktan sonra şerbetinin hepsini değilde yarısını dökelim. Kalan diğer yarısını da şerbetini çeken tatlının üzerine dökelim, böylece çıtır çıtırBurma Tatlısıyapmış olursunuz. Şerbetini verirken şerbetin ılık, tatlının sıcak olması gerekiyor.Hamur işi tariflerikategorimizdenSu böreği Tarifini denediniz mi? Bu muhteşem lezzeti kaçırmamanızı tavsiye ederiz.Salata TariflerikategorisindenKısır Tarifini mutlaka deneyin deriz. Afiyetle, kolay gelsin..
Burma Tatlısı Malzemeleri
10 yaprak baklavalık yufka
200 gram tereyağı
2 çay fincanı fındık içi
Şerbeti için
5 çay fincanı toz şeker
4 çay fincanı su
1 dilim limon
Burma Tatlısı Tarifi
Fındıkları, doğrayıcıya alalım, fazla ufaltmadan alalım. Diger taraftan, baklavalık yufkayı düz bir zemine serelim, üzerine fındık içi serpelim. İnce ve uzun bir oklavaya saralım, büzdürerek yağlanmış fırın tepsisinin tam ortasına oklavadan cıkararak dolayarak yerleştirelim. Diger yufkalarada aynı işlemi uygulayıp tepsiye dizelim. Sonra üzerine, eritilmiş tereyağı gezdirelim 180 derecelik ısıda kızarana kadar pişirelim.
Bir tencereye, şekeri, suyu ve limon dilimini alalım Bayanştırarak kıvama gelene kadar pişirelim. Ilınmasını sağlayalım, pişenburma tatlısının üzerine tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, ılık şerbeti verelim.  Şerbetin, çektikten sonra, 3 cm lik dilimlere keselim, borcam bir tepsiye dizelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)