19 Ocak 2017 Perşembe

Hindistancevizli tatlı Tarifi


Malzemeler:
4 tane yumurta
2 çay fincanı hindistan cevizi
1 çay fincanı un
1 çay b.irmik
1 çay fincanı tozşeker
yarım çay b. sıvıyağ
1 p. kabartma tozu
şerbeti için:
3,5 çay fincanı tozşeker
3,5 çay fincanı su
yarım limon suyu

Tatlı Tarifi
Bayanştırma kabına, yumurta ve tozşekeri alalım çırpalım, üzerine sıvıyağı, irmiği, unu, hindistan cevizini ve kabartma tozunu ilave edelim ve Bayanştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine dökelim.170 derecelik ısıda pişirelim.
Bu arada şerbetini hazırlayalım. Tencereye şekeri alalım, suyu ilave edelim Bayanştırarak kaynamasını bekleyelim. Kaynayan şerbete limon ekleyelim,5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
Pişen tatlımızın, üzerine şerbetini dökelim, birkaç saat sonra şerbeti çekmiş olacaktır, dilimleyip üzerine hindistancevizi ve yeşil fıstık ile süsleyelim. Servise sunalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)