21 Ocak 2017 Cumartesi

Gazete Baklavası Tarifi



Gazete Baklavası Tarifi için malzemeler
2 Tane yumurta (sarısı )
100 gram (1 çay bardağı ) yoğurt
90 gram (1 çay bardağı) eritilmiş tereyağı
2 Paket kabartma tozu
Yarım   limon
Aldığı kadar un
Ceviz
Nişasta
Üzeri İçin:
460 gram (2 su bardağı ) sıvıyağ
250 gr tereyağı
Antep fıstığı
Şerbeti İçin:
600 gram (3 Su bardağı)  toz şeker
750 gram (3 bardak ) su
Yarım  Limon

Gazete Baklavası Tarifi
Bayanştırma kabına 2 yumurta sarısını alalım, üzerine yoğurt tereyağ ve kabartma tozunu ilave edelim Bayanştıralım. Yarım limon suyunu ilave edelim biraz daha Bayanştıralım, unu azar azar ilave edip yoğurmaya başlayalım kıvama gelince (kulak memesi yumuşaklığı)  hamurdan bezeler yapalım üzerini örtelim yaklaşık 30 dakika dinlendirelim.
Biz bu arada şerbetini hazırlayalım, bir tencereye suyu ve şekeri alalım ara sıra Bayanştırtarak kaynatalım. Kaynadıktan sonra içine yarım limon suyu ve limon kabuğunu ilave edelim kısık ateşte kuyu bir kıvam alana kadar kaynatalım.
Un ve nişastayı bir kapta Bayanştıralım, hamur açma tahtasına serpelim.Dinlendirdiğimiz hamur bezelerini yeterli büyüklükte açalım ve oklavaya saralım el yardımı ile büzelim.  Büzdüğümüz hamuru yağlı kağıdın üzerine açarak serelim (büzgülerin kaybolmamasına özen gösterelim)
Diğer bezeyi açıp oklavada büzelim ve ilk açtığımız yufkanın üzerine serelim arasına dövülmüş ceviz serpelim, yufkayı rulo gibi saralım.

Sardığımız ruloyu 3-4 cm aralıklarla keselim (4 parmak genişliğinde)  fırın tepsisine dizelim.
Bu işlemi bezeler bitene kadar devam edelim.
En son olarak eritilmiş 250 gram tereyağını baklavalrın üzerine gezdirelim.
250 Derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Baklavaların üzerine ılık şerbeti verelim (her ikisi de ılık olmalı)
Bir saat sonra tatlınızı süsleyerek servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)