21 Ocak 2017 Cumartesi

Hurma Tatlısı Tarifi

Hurma Tatlısı Tarifi için malzemeler
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3 su bardağı  şeker
4 su  bardağı  su
Yarım  limon
Hurma Tatlısı Tarifi
Bayanştırma kabına, eritilmiş tereyağı ve marğarini alalım. Üzerine 1 yumurta kıralım, 1 çay bardağı sıvıyağı ilave edelim, kabartma tozunu ilave edelim yoğurarak unu ilave edelim kıvama gelene kadar unu ilave etmeye devam edelim. Dövülmüş cevizi ilave edelim yoğurmaya devam edelim. Kıvama gelen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparalım hurma şekli verelim rendeye bastırarak şekil verelim ve fırın tepsisine dizelim.
180 derecelik ısıda pişmeye bırakalım. Biz bu arada şerbeti hazırlayalım, bunun için orta boy bir tencereye şeker ve suyu alalım. Sürekli Bayanştırarak kaynatalım, kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edelim bir iki taşım kaynatıp ocaktan alalım.
Pişen hurma tatlımızın üzerine ılık şerbeti verelim bir kaç saat sonra servise sunabiliriz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)