22 Ocak 2017 Pazar

Hamaylı Tatlısı Tarifi



Hamaylı Tatlısı Tarifi için malzemeler
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı tereyağ
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı sirke
Yarım limon
Yeteri kadar un
Muhallebi için malzeme
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz şeker
Üzeri için malzeme
100 gram tere yağ
Açmak için malzeme
Nişasta
Şerbeti için malzeme
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Bir dilim limon
Süslemek için malzeme
Yeşil fıstık ile Hindistan cevizi
Hamaylı Tatlısı Tarifi
Hamaylı tatlısına öncelikle muhallebisini yapmakla başlayın. Bir tencerenin içine toz şeker, süt, vanilya ve unu koyup Bayanştırın ve ardından ocağa alıp pişirin ve ocaktan alın.
Ardından şerbeti hazırlamaya başlayın. Su ve şekeri bir tencereye koyun ve kaynaması için ocağa alın. Kaynamaya başlayan şerbetin içine limonunu sıkın ve 3 dakika bekletip ocaktan alın
Genişçe bir kabın içine süt, zeytinyağ, su, erimiş tere yağ koyun ve mikserle iyice çırpın. Ardından sirke ve limon suyunu da ilave edip tekrar çırpın. Son olarak da yeteri kadar un ilave edip 10 dakika yoğurun.
Mutfak tezgâhının üzerine ve yoğurduğunuz hamurun üzerine nişastayı serpin ve hamuru mümkün olduğu kadar ince ince açın. Açtığınız hamuru 4 parmak eninde uzun şeritler halinde kesin.. Sonra uzun şeritleri de ortadan ikiye kesin.
Her bir hamur şeridinin ucuna yaptığınız kremadan bir parça koyun ve bu uçtan başlayarak muska şeklinde katlaya katlaya sarın, Fırın tepsinizi yağlayın ve muska şeklinde sardığınız tatlı hamurlarınızı tepsiye sıralayın. Üzerine eritilmiş tereyağını fırça ile sürün.
5 dakika önceden ısıttığınız 180 derece ısıdaki fırına tatlı tepsinizi sürün.
Üzerleri kızaran tatlıyı fırından çıBayanp üzerine ılık şerbeti dökün.
Şerbet suyunu çektiğinde servis tabağına alıp üzerine yeşil fıstığı ve Hindistan cevizini serperek servis edin.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)