21 Ocak 2017 Cumartesi

Büzgülü Börecik Tarifi



GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
* Hamur İçin
* Alabildiğince Un
* 1/2 Fincan Süt veya Su
* 1 Fincan Yoğurt
* 1/2 Fincan Sıvı Yağ
* 1 Adet Yumurta
* 2 Çay Kaşığı Karbonat
* 1 Fincan Erimiş Margarin
* Tuz
İçine
* 200 gr Yağsız Kıyma
* 1 Adet Soğan
* 2 Adet Patates
* 1/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ
* Tuz,Karabiber
Börek Tarifi
1 – Unu,karbonatı ve tuzu Bayanştırarak harmanlayalım.Unun ortasını havuz gibi açalım. İçine 2 adet yumurtayı,erimiş margarini ilave edelim.Sütü veya suyu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.Hamuru 15 dakika dinlendirelim.
2 – Bu arada böreğin içini hazırlayalım.Soğanı küçük yemeklik doğrayıp,sıvı yağda hafifçe pembeleştirelim.Patatesleri soyup,tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Soğanları ateşten alalım. İçine patatesleri ve kıymayı çiğ olarak katalım. Tuz ve karabiberi de katıp hepsini yoğuralım. Bekletelim.
3 – Hamurdan 2 ceviz iriliğinde parçalar koparalım,beze yapalım.Unlu bir zeminde bezeleri mantı yufkası inceliğinde düzgün yuvarlak şekillerde açalım.Her yuvarlak parçanın ortasına 1 kaşık patatesli kıymalı harçtan koyalım.
4 – Hamurun kenarlarına küçük pililer yaparak harcın üzerinde büzdürerek üstten toplayalım. Ve iyice büzdürüp yapıştıralım.
5 – Fırın tepsisini iyice yağlayalım.Börekleri fırın tepsisine dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıttığımız orta hararetli fırında altı ve üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından çıBayanp ılındığında servis yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)