Merhaba değerli takipçilerimiz, mutfak kültürümüzde irmik helvasının çeşit çeşit yapılış şekli vardır, biz bugün İrmikli Peynir Helvası Tarifi ile sizlerleyiz. Fıstıklısı, cevizli, sütlü helva tariflerinden sonra peynirlisini denemek istedik çok beğendik sizlerlede paylaşmak istedik. İrmik helvasının pirinç unu ile yapılanı, nişasta ile yapılanı ve pekmezle yapılanı var. Sırası geldikce sizlerle tariflerini paylaşacağız. İrmik helvasının en güzel hali peynirle yapılanıdır bana göre, en önemli püf noktası kullandığımız peyniridir, hatay peyniri (künefe peyniri) olabilir, eriyen peynir olmalı ve mutlaka tuzsuz olmalı peynir. Peynir irmikle özleşmeli, eridikten sonra fazla Bayanştırmayınız. Tuzsuz dil peyniride kullanabilirsiniz, sıcak servis etmelisiniz, soğuk halde de yenilebilir İrmikli Peynir Helvası ama sıcak tadına doyamayacaksınız. Afiyetle, kolay gelsin.
İrmikli Peynir Helvası Malzemeler
300 gram (2 su bardağı ) irmik
340 gram (1.5 su bardağı ) şeker
1 litre (4 su bardağı ) su
125 gr.tereyağı
bir fiske tuz
350- 400 gr. kadar tuzsuz taze peynir
İrmikli Peynir Helvası Tarifi
Bir tencereye tereyağını alalım eritelim, eriyen tereyağın içine fıstık ve irmiği ilave edelim kısık ateşte kavuralım. Bir tencereye su ve şekeri alalım kaynatalım. Rengi altın renk alana kadar kavurduğumuz helva malzemelerinin üzerine hazırladıgımız şerbeti dökelim. Helva suyunu çekene kadar ağzı kapalı pişirelim. Suyunu çeken helvanın üzerine rende yaptığımız peynirleri ilave edelim. Eklediğimiz peynirler eriyene kadar tahta bir kaşıkla Bayanştıralım (döve döve) peynirler eriyince Bayanştırmayı bırakalım. Servise sunarken, toz antep fıstığı veya tarcınla süsleyerek sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)