Malzemeler 4 parça hamburger ekmeği veya papatya ekmek dilimleri 4 tane yumurta 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 3 tane domates 1 tane taze soğan 2 tane sivri biber Tuz, karabiber, kırmızı biber (pul) 7-8 dal maydanoz Bir kase haşlanmış ve küçük küçük doğranmış patates
Hamur işi Tarifi
Öncelikle ekmeğin üzerini bıçak yardımı ile keselim içlerini oyalım içine karabiber serpelim. Bir tavaya tereyağı, zeytinyağı alalım ısıttıktan sonra incecik doğradığımız soğanı, biberi ve domatesleri ekleyelim kısık ateşte sote yapalım patatesleri ekleyelim ocaktan indirmeden önce tuz, karabiber serpiştirelim Bayanştırıp bir kenara alalım. İlk sıcaklığı çıkınca kaşar peynirin yarısını ekleyelim, hazırladığımız iç harcı ekmek içlerine yeteri kadar dolduralım (yumurtayı hesaba katarak)
Hazırladığımız ekmekleri fırın tepsisine alalım, içine 1 tane yumurta kıralım 180 derecelik ısıda 18 dakika pişirelim, fırından çıBayanp üzerine kalan kaşar peynir rendesini serpelim tekrar fırına sürelim peynirler eriyince fırından alalım. Karabiber ve maydanozla süsleyip servise sunalım.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)