Merhaba sevgili takipçilerimiz özellikle hamur işi seven bayanlar için bugün seçmiş olduğumuz tarif sizler için kesinlikle yemek listenize ekleyebileceğiniz bir seçim olacak diye düşünüyorum. Evet bayanlar bugün ki hamur işi tarifimin adı Kıymalı Pide.
Kıymalı Pide Tarifi ni gerek özel misafirleriniz için gerekse çocuklarınıza aperitif bir seçim yapmak için deneyebilirsiniz. Piştikten sonra bile mikro dalgada kolayca ısıtıp servis yapabileceğiniz tarifimizin yanına tatlı kategorimizden sizlere önerebileceğim muhteşem tarifim Haşhaşlı Revani Tarifi olacak. Muhteşem hamur işi ve tatlı tariflerinin yer aldığı sitemizi takip etmeye davam diyerek pide tarifimizi deneyen üyelerimize kolay gelsin…
Hamuru için:
1 çay fincanı yoğurt 1 çay fincanı süt 1 adet yumurta 1 çay fincanı sıvıyağ 1 paket yaş maya 2 çorba kaşığı şeker Tuz Aldığı kadar un
250 gr kıyma 5 tane soğan 3 tane domates 4 tane sivri biber Tuz, karabiber, kırmızı biber Bu malzemelerln hepsini yoğuruyoruz.
Hamur işi Tarifi
Öncelikle pide hamurunu hazırlayalım, Bayanştırma kabına unu alalım ortasını havuz gibi açalım ılık suda açtığımız mayayı, süt, yumurta, yoğurt, şeker ve tuzu alalım biraz yoğurup hamuru dinlendirmeye sıcak bir yerde üzerini örterek bırakıyoruz.
Biz bu arada içi malzemesini hazırlatalım, soğanı kücük küçük doğrayalım Bayanştırma kabına alalım, domates ve sivri biberi küçük küçük doğrayalım (hepsinin boyutu aynı olsun) kıymayı tuz ve baharatları kaba alalım elimizle yoğurarak Bayanştıralım.
Hamur mayalandıktan sonra boyutunu sizin isteğinize bırakıyoruz parçalar koparalım, yuvarlayarak içini açalım malzemeyi yeteri kadar koyuyoruz kayık görüntüsü verip uçlarını birbirleri ile birleştiriyoruz. Hamur olan kısımlara yumurta sarısı sürelim 170 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz bayanlar afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)