23 Ocak 2017 Pazartesi

İrmikli Toplar Tarifi


Merhaba, Türkiye ’nin Pratik ve en güzelyemek tariflerisitesiE-Tariflertakipçileri bugün sizlerle İrmikli Toplar Tarifi ile birlikteyiz. Besin değeri yüksek olan irmikten yapılan bu harika lezzeti yaptığınız gün bitmesi sizi sevindirecektir. İrmikkullanım alanı geniş bir besin maddesidir. İrmikle yapılan bir çoktatlı tariflerivar sitemizde Diyebiliriz ki en pratiği İrmikli Toplar Tarifidir. Davetsiz misafirler içinde güzel bir altarnatif olacaktır size.
İrmikli Toplar yaptık sırada sizlere her gün verdiğim menü önerilerine,Reçel tariflerineyeni tarifler eklendi baktınız mı?Dolma tariflerikatagorimize bir göz atın derim,karalahana sarmasıile yöresel esinti estirin bugün sofranızda.Hamur işi tariflerikategörisindeÇörek tariflerine yeni tarifler eklendi bakmanızı öneririm.Yumurta yemeklerikatagorimizi editör arkadaşlarımız harika tarifler ekledi bilginize.
İrmikli Toplar Tarifi için malzemeler
3 çay fincanı  süt
7 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 poşet krem şanti
üzeri için
hindistan cevizi ve   badem
İrmikli Toplar Tarifi
Orta boy bir tencereye sütü alalım, toz şekeri, irmiği ilave edelim Bayanştırarak muhallebi kıvamı olana kadar pişirelim.
Soğuması için bir kenara alalım, ara sıra Bayanştırarak soğumasını bekleyeli. Soğuyan muhallebinin içine krem şantiyi ekleyelim güzelce Bayanşmasını sağlayalım.
Hazırladığımız Bayanşımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapalım çukur bir kaseye döktüğümüz hindistan cevizinin içine toplaları atalım her yerine Bayanşım geldikten sonra servis tabağına alalım. Üzerine badem saplayalım.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için değerlidir. (Lütfen yorum bırakın)